Från kaos till harmoni


Från kaos till harmoni

Fuktmätning

Vi utför all typ av fuktmätning

 

 

Fuktskador kan orsakas av allt från läckande kranar till bristande ventilation. Vi hjälper er att göra en fuktmätning för att utesluta framtida skador. Oavsett om du är en villaägare eller en större fastighetsägare så hjälper vi er med era fuktproblem så att ni kan luta er tillbaka och slippa oron.

Fuktmätning kan göras i alla möjliga rum och på flera olika material såsom betong, trä m.m. Fuktmätning är något som oftast görs i samband med köp och försäljning av fastigheter men det skadar aldrig att göra en fuktmätning på ditt befintliga hus för att förebygga eventuella fuktskador.

Fukt är något som alltid finns i en viss mängd i luft och även i porösa material. Det huvudsakliga syftet med en fuktmätning är därför att kontrollera om fuktinnehållet ligger över eller under ett kritiskt gränsvärde. För att kontrollera fuktinnehållet i olika typer av material så använder man sig av olika typer av fuktmätare.

Fuktmätning är alltid bra att göra men det kan vara extra lämpligt när det finns en misstänkt fuktskada i en fastighet, innan man installerar plastmattor eller innan en renoverad eller ny vägg ska målas. Självklart är det alltid lämpligt att göra en fuktmätning i förebyggande syfte. Det är alltid smidigast och billigast att åtgärda eventuella problem innan skadan är skedd. En fuktmätning är därför ett alldeles utmärkt sätt att förebygga onödiga kostnader. En fuktmätning behöver inte vara komplicerat eller dyrt och ger dig tryggheten att inga fuktskador lurar i fastigheten. Det är inte alltid man märker att fastigheten är i fara förrän det är för sent. Gör en fuktmätning och var på den säkra sidan för att utesluta framtida skador på fastigheten. 

Fuktmätning görs enligt RBK manualen i betong samt fukt i trä handboken.

Behöver du hjälp med fuktmätning? Kontakta oss för mer information så hjälper vi dig.